Exempel på en agil segling

Upplägget för seglingen bestäms i samråd med dig som beställare och er som team, men en typisk agil segling kan se ut så här:

Först pratar jag ihop mig med dig som beställare. Jag behöver veta var ni står idag, hur teamet mår och fungerar, hur agilt ni arbetar och hur agil ni vill att seglingen ska vara. När vi är överens om allt bokar vi in datum för seglingen, som normalt tar två dagar och utgår från Svinninge Marina. Ni kan vara 2-7 deltagare och vi seglar i de flesta fall på vardagar från maj till oktober.

Ett par dagar före vår seglats kommer jag och hälsar på teamet för att genomföra korta samtal med alla medlemmar. Syftet är samla historik och bakgrundsinformation för att kunna planera övningar som passar er så bra som möjligt.

Seglingen börjar med att vi på förmiddagen, efter presentation och säkerhetsgenomgång, lägger ut från kajen. Väl till sjöss blandar vi segling med praktiska övningar och utbildningspass. Efter några timmars segling, inklusive en god lunch, tar vi ner seglen och lägger till. Om kvällen ska avslutas med grillning på en skärgårdsklippa i solnedgången eller med party på Grinda Wärdshus är upp till er. Obligatoriskt är dock ett så kallat ”retrospective”, där vi ser tillbaka på vad vi lärt oss under dagen, och vad vi kan tänka på inför morgondagen.

Övernattningen sker antingen ombord (upp till 5 deltagare får plats) eller på något av skärgårdens alla mysiga hotell eller vandrarhem. Efter en lyxig hotellfrukost – eller en mysig och nästan lika lyxig frukost ombord – är det dags för ”daily standup” och avfärd. Liksom under första dagen varvar vi övningar, teori och segling. Sent på eftermiddagen eller tidigt på kvällen är vi tillbaka i hemmahamnen och reflekterar då tillsammans över vad vi har lärt oss och hur ni som team kan använda och dra nytta av det i er vardag framöver.

Tillbaka